Angajații care aleg să se vaccineze vor beneficia, la cerere, de o zi liberă plătită în ziua în care li se administrează vaccinul împotriva COVID-19, potrivit unei propuneri legislative înregistrate marți la Senat. În egală măsură, se propune ca elevii, studenții și militarii să fie scutiți de prezență în ziua vaccinării.

Așa cum se menționează în propunerea legislativă amintită, prin care se are în vedere completarea Legii nr. 55/2020, angajații care se vaccinează împotriva COVID-19 vor putea primi, în ziua vaccinării, la cerere, o zi liberă plătită. Acea zi liberă va fi acordată în plus față de zilele libere de concediu de odihnă.

De asemenea, elevii, studenţii şi militarii vor beneficia de o zi de scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, potrivit aceluiași proiect înregistrat pentru dezbatere la Senat.

Aceștia vor putea primi zilele libere menționate pe baza adeverinței de vaccinare, care va reprezenta documentul justificativ ce va dovedi administrarea vaccinului împotriva COVID-19 în ziua respectivă.

 

Citeste mai mult: avocatnet.ro