Lider pe piața recuperării medicale, Kinetic Sport & Medicine raportează evoluția businessului în cei 11 ani de la fondare, cu creșteri impresionante la nivelul anului 2022 și planuri de extindere a Rețelei în următorul an. Cu peste 55.000 pacienți, 211 de angajați și o medie de 25.000 de programări pe lună, Kinetic Sport & Medicine continuă investițiile pentru dezvoltarea clinicilor existente și planifică extinderea națională prin deschiderea a două noi clinici de kinetoterapie și fizioterapie.

În anul 2022 am înregistrat o creștere de aproximativ 15% a programărilor în clinici față de anul trecut, iar pentru anul următor ne propunem să creștem cu încă 20%. Investim peste 800.000 de euro în deschiderea unei noi clinici în Bucuresti și luăm în calcul o extindere a clinicii din Iași, cât și inițierea prezenței noastre în Brașov și Timișoara. Prin aceste demersuri, ne propunem să continuăm pionieratul în domeniul recuperării sportive și să impulsionăm dezvoltarea pieței, pentru a ajunge să dezvoltăm împreună o societate mai sănătoasă.”

Gelu Cosma, Fondator Kinetic Sport & Medicine

Doar pe parcursul anului trecut, Rețeaua a înregistrat peste 14.000 de pacienți noi în baza de date. În perioada 2016 – 2022, 13.115 de pacienți purtau talonetele personalizate Kinetic Sport & Medicine, 3.035 dintre aceștia beneficiind de acestea din 2022.

Pe lângă creșterea bazei de pacienți și planificarea extinderii la nivel național, Kinetic Sport & Medicine are în plan creșterea echipei cu 50 de angajați, accentul fiind pus pe recuperare medicală, reumatologie, nutriție, neuropediatrie și pediatrie, ortopedie și neurologie.

Conceptul de recuperare medicală axată pe nevoile sportivilor a fost introdus în țară odată cu înfiintarea primei clinici Kinetic Sport & Medicine în 2011 de către Gelu Cosma, fiziokinetoterapeut.  Partener al Federatiei Române de Tenis din anul 2004, fondatorul Kinetic Sport & Medicine a fost solicitat pentru competițiile de la Cupa Davis, ITF Futures, Open BCR România, Australian Open, Fed Cup, Roland Garros, ATP Masters, Series Montreal și Cincinnati.

În primii șapte ani de la fondare, Kinetic Sport & Medicine înregistra un total de 20.000 de pacienți în cele două clinici deja existente, tratând sportivi de performanță precum Simona Halep sau Horia Tecău, dar și pacienți cu o postură deficitară, post-operator sau cu probleme ale biomecanicii piciorului.

În 2018, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a achiziționat clinicile Kinetic Sport & Medicine, serviciile celor două entități urmând să lucreze complementar la nevoile tuturor pacienților.

Prin natura investițiilor și a infrastructurii create de-a lungul anilor, Kinetic Sport & Medicine centrează nevoile pacientului, recuperarea medicală eficientă a acestuia și accesul cât mai facil la servicii medicale de calitate prin:

  • 3 milioane de euro investiți în ultimii cinci ani în dezvoltare și tehnologie.Investițiile au adus în două dintre cele patru clinici, echipamentele MedX care tratează pasiv probleme ale coloanei vertebrale. Astfel, în completarea departamentului de kinetoterapie a fost înființat departamentul Spine și achiziționat echipamentul AlterG, o bandă de alergare antigravitațională, care ajută recuperarea post-operatorie ortopedică să se realizeze mai rapid și mai eficient.
  • Peste 50.000 euro investiți anual în centrul de training și accesul terapeuților la cursuri de specializare realizate la instituții de prestigiu din România și din străinătate.
  • Extinderea Rețeleipentru a oferi un spațiu propice recuperării. În acest moment, Kinetic Sport & Medicine are două clinici în București și câte o clinică în Cluj și în Iași.
  • Integrarea și upgradarea conceptelor în rutina terapiei de zi cu zi, încât protocoalele de recuperare medicala să fie mai eficiente fără a încasa sume extra în urma investiției făcute. Astfel, KIinetic Sport & Medicine acomodează și nevoile pacientilor care au nevoie de intervenții chirugicale (ortopedie, neurochirurgie, oncologie, bariatrie), dar și pacientii copii, începând de la o săptămână de viață, împreună cu recuperarea după naștere a mamelor.
  • Calibrarea prețului serviciilor, adăugând valoare procesului de recuperare.

Astăzi, Kinetic Sport & Medicine este cea mai modernă clinică de kinetoterapie și fizioterapie din sistemul privat de sănătate din România. Clinica oferă o gamă variată de servicii de recuperare sportivă și medicală, începând cu evaluarea aparatului locomotor și realizarea unor tratamente personalizate de kinetoterapie, fizioterapie, terapie manuală, masaj și reflexoterapie.