Un job în care să fii încurajat să îți pui ideile în practică, să îți asumi responsabilități, să îți organizezi timpul sună ideal. În Norvegia, țara mamă a companiei Visma, acesta nu este doar un stil de lucru, este deja un stil de viață. Adaptat și de compania de produse software, acesta este unul dintre pilonii succesului său, Visma aflându-se, începând de anul acesta și în Iași, după o prezență de peste 14 ani în România.

În anul 2006 Visma Software România își deschidea larg ușile tuturor persoanelor care doreau să se angajeze într-o companie cu un mediu de lucru „altfel”, prima dată în Timișoara, un an mai târziu în Sibiu, iar nu de mult timp și în Iași. Adoptând o cultură organizațională norvegiană, dorind să construiască o echipă solidă și un mediu de lucru diferit, Visma a implementat cu succes ideile unei astfel de viziuni.

La Visma Software România, mediul de lucru se orientează după cel norvegian definit de curaj, încredere și calitatea vieții, astfel angajații au mai multă autonomie la locul de muncă, de unde rezultă implicare și creștere a responsabilității. Echipa Visma are susținerea de a coordona proiecte, de a lua decizii și de a-și gestiona timpul. Totodată, programul de lucru include și participarea la cursuri tehnice, conferințe, certificări recunoscute la nivel internațional. În plus, fiecare teorie învățată este pusă mai apoi și în practică, metoda preferată a angajaților fiind cea de hackathons, oferind acestora satisfacția de a aduce ceva nou proiectului. De altfel, cultura organizațională încurajează angajații în mod deschis să fie ei înșiși la locul de muncă, dar și să dezvolte hobby-uri și activități în afara biroului.

 

 

 

 

 

 

 

Angajații apreciază această abordare, dovadă fiind anii dedicați echipei, unii dintre ei fiind membrii ai companiei încă de când are sediu în România. Printre ei și Ioana Vedinaș, Senior Software Developer care transmite:

„Ceea ce mă ține motivată în fiecare zi, de mai bine de 10 ani, nu este doar posibilitatea de a învăța și dezvolta noi abilități tehnice, ci și oamenii din jurul meu care mă încurajează să fac asta. Pentru mine Visma este despre colegii minunați, provocările tehnice și posibilitatea de a combina totul într-un mediu foarte plăcut.”

Creativitatea în domeniul IT. Un astfel de domeniu este unul complex și dinamic, iar Visma Software este în permanență la curent cu noutățile apărute. Compania este implicată și atentă în a selecta ce poate să aducă plus valoare în proiecte, fie din punct de vedere cost, performanță, scalabilitate sau securitate. Clienții Visma România, devin tot mai pretențioși, își doresc aplicații cât mai ușor de folosit, foarte performante și cu design atrăgător, iar din acest motiv Visma colaborează cu o echipă completă de: arhitecți, programatori, UX designer, analiști, iar asta este cheia succesului pentru un client mulțumit. Pe de altă parte, echilibrul între femei și bărbați în poziții tehnice, aduce un aport mare de creativitate. Viziunea complementară este un atu important pentru companie și duce la rezultate uimitoare.

Pandemia nu a afectat activitățile de grup ale brandului, tradițiile fiind menținute în mediul online, ca de exemplu ora prânzului și a cafelei, la fel ca ziua de bere. Visma încurajează petrecerea timpului cu familia și cei apropiați, dar și spiritul de echipă. Astfel, au profitat de orice eveniment în aer liber, de la rafting, canoe, ciclism, până la workshop-uri dedicate degustării de ciocolată sau prepararea unui cocktail.

Programul de lucru flexibil. Cea mai cunoscută caracteristică a culturii scandinave este libertatea angajaților de a-și organiza timpul de lucru. Energia este echilibrată între viața personală și cea profesională. Gestionarea taskurilor și a petrecerii timpului cu familia după propria plăcere, este un raport câștigător. Astfel, angajații au o altfel de abordare atunci când vine vorba despre sarcinile de la job. Pe de altă parte, compania se axează și pe cauze pentru sănătate, educație, cât și mediul înconjurător. Cu alte cuvinte, oferă înapoi comunității din care face parte, iar acest lucru se va întâmpla și în noua locație din Iași.

Aprecierea angajaților și libertatea alegerii reprezintă o structură de management simplă și liniară, iar Visma nu face excepție. Compania susține creativitatea, ideile și soluțiile angajaților, loialitatea și fericirea la locul de muncă. Aceasta este metoda de succes a mediului de lucru de la Visma Software România, și se observă în productivitate ridicată a companiei.

La nivel european, compania Visma activează de peste 20 de ani pe piața produselor software pentru automatizare și gestionare. Compania produce sisteme integrate ERP (Enterprise Resource Planning) – sisteme ce mediază, în timp real, afaceri din întreaga lume, procese complementare POS, CRM, produse bancare și produse pentru automatizarea plăților online.