Piaţa muncii a trecut prin unele schimbări semnificative în ultima vreme, iar pe măsură ce intrăm într-o nouă eră a locurilor de muncă hibride, competenţele necesare sunt şi ele diferite.

Raportul anual cu privire la piaţa forţei de muncă al platformei de educaţie online LinkedIn Learning a chestionat peste 1.200 de profesionişti în învăţare şi dezvoltare (L&D) şi aproape 900 de cursanţi pentru a afla care vor fi competenţele necesare în piaţă.

În toate ţările studiului acoperit, profesioniştii din domeniul dezvoltării au numit rezistenţa şi fluenţa digitală – care deţin abilităţile tehnologice necesare pentru a naviga într-o lume din ce în ce mai digitală – drept cele mai importante abilităţi din acest an. Conform studiului, cele două calităţi nu sunt chiar o surpriză, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în lumea muncii în ultimul an. Comunicarea între echipe la distanţă, inteligenţa emoţională şi colaborarea multifuncţională completează primele cinci competenţe pe care companiile le caută la angajaţii săi în noul context.

Citește mai mult: bursa.ro