Începând cu luna aprilie ne zboară gândul la mâncare și vinuri pentru masa de Paște. Sărbătorile de Paște sunt lungi, pasionale și voluptoase în relația cu mâncarea și vinul, dar excesive!

Pivot Noir, Partener Oameni și Companii-OSC, vă ajută să alegeți vinul potrivit pentru o masă de Paște delicioasă și vine cu o listă de recomandări, care vă vor ajuta să aveți parte de momente savuroase, amintiri de retrăit, iar ”consecințele” să fie unele plăcute.

Recomandările următoare fac referire la relația meselor de sărbători cu consumul de vin:

1. Vă recomandăm ca pe timpul mesei să nu consumați un singur tip de vin, ci să le organizați într-o manieră progresivă, ca și mâncărurile: albe lejere și neapărat seci sau spumante seci (niciodată dulci la începutul mesei! – papilele vor fi de la început afectate, devenind nereceptive pentru alte senzații gustative), albe mai complexe, roșii lejere, roșii mai structurate, iar vinurile dulci – doar la finalul mesei, la deserturi dulci (sau cu brânzeturi bleu, cu rol de desert).

Nu este greșit să amesteci vinurile! Stare de rău apare pe fondul excesului de alcool și nu din cauza amestecului.

2. Dacă alegeți să nu respectați regulile de mai sus, vă recomandăm ca spre mijlocul mesei să consumați un vin roșu proaspăt, netaninic, și apoi un vin alb mai puternic, opulent. Intensitatea vinului este mai importantă decât culoarea.

Chiar dacă tranziția se face de la simplu la complex, putem întrerupe șirul crescând în intensitate al vinurilor cu un spumant vioi,cu aciditate, doar pentru a curăța papilele cumva obosite, și pentru a savura apoi cu forțe proaspete următorul vin:Poți comanda sticla de vin aici.

 

3. Vă recomandăm să consumați vinuri cu conținut redus de alcool (11-12 grade):

 

Poți comanda sticla de vin aici.

4. Vinurile pot completa perfect o mâncare sau o pot dezavantaja, așadar vă recomandăm ca fiecare tip de vin să fie asociat unui anumit tip de preparat.

Consumăm apă odată cu vinul?

 Este important să consumăm multă apă, dar nu amestecată cu vin. Devine inutilă munca enologului, cel care a muncit să creeze produsul perfect echilibrat din paharul vostru, sau munca viticultorului, cel care a muncit tot anul să obțină strugurii cu cea mai bună concentrație în zahăr, aciditate, tanini, fruct, arome, astfel încât vinul din pahar să fie mai mult decât bun de băut, să fie minunat și memorabil, iar voi să turnați apă peste tot rezultatul acestei munci grele, valoroase și pline de pasiune! Principiul „un pahar vin, un pahar apă” este întotdeauna de mare ajutor! Încercați să beți măcar atâta apă cât vin, și aproape că nu veți mai ști ce este mahmureala! Un pahar cu 150 ml vin, un pahar cu 250 ml apă!”explică managerul Pivot Noir, Tudor Bălan.

Masa de Paște este o ocazie care unește întreaga familie, iar prin urmarea unor simple reguli, precum cele prezentate mai sus, poate duce la trăirea unor experințe interesante și inedite. “Rețeta” pentru echilibrul este simplă, astfel încât să ne simțim bine în timpul mesei și după masă și să fim fericiți sau măcar veseli cu alegerile noastre!

Intră pe www.pivotnoir.ro pentru a descoperi vinurile certificate Pivot Noir și abonamentele anuale puse la dispoziție.