923 de milioane de lei este valoarea salariilor lunare plătite în Brașov de către cei 18.406 angajatori. Cu această valoare, Brașovul se situează pe locul cinci într-un top național, după București – 9,397 miliarde de lei, Cluj – 1,566 miliarde de lei, Timiș – 1,461 miliarde de lei și Ilfov – 1,083 miliarde de lei. Topul este realizat pe baza datelor de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Fondul de salarii este unul dintre cei mai importanţi indicatori economici, având în vedere că structura sa la nivel judeţean este folosită pentru calculul Produsului Intern Brut din fiecare zonă.

„Bucureştiul şi judeţul Ilfov realizează peste 20% din Produsul Intern Brut al ţării, aşa că se regăseşte volumul acesta şi în cifra de salarii. Şi sunt judeţe în care şi numărul de salariaţi şi salariul mediu sunt scăzute şi, evident, dacă înmulţeşti un număr scăzut de sa­lariaţi cu un salariu mediu scăzut, nu poate să îţi iasă decât un fond de salarii total mic“, a explicat analistul economic Aurelian Dochia.

Împreună, Bucureştiul şi judeţul Ilfov concentrează 37% din totalul fondului de salarii la nivel naţional, care a fost de 28 de miliarde de lei în luna iunie a acestui an.

Citește mai mult:https://www.bizbrasov.ro/2021/09/15/salarii-brasov-milioane/