După mai bine de doi ani de pandemie, angajații români resimt efectele izolării de colegi, familie și prieteni. Astfel, odată cu ridicarea restricțiilor, o mare parte dintre ei și-a manifestat interesul pentru a se reîntoarce la birou fie în regim full-time, fie hibrid. Mai mult decât atât, ultima perioadă și-a pus amprenta la nivel mental și emoțional asupra angajaților, deoarece aceștia nu au mai putut să se bucure de mici vacanțe sau concedii pentru a-și reîncărca bateriile. Tocmai din acest motiv, un studiu realizat de Szallas Group arată că românii își propun să călătorească mai mult în acest an și au în plan să organizeze între două și patru vacanțe în țară, printre destinațiile preferate numărându-se litoralul românesc, Transilvania, Maramureș și Delta Dunării.

De ce angajații care își iau vacanțe sunt mai productivi?

Cercetătorii în neuroștiință au arătat că expunerea neîntreruptă la stres poate modifica structura creierului și poate provoca anxietate și depresie. Vacanțele oferă o binemeritată perioadă de calm și amelioreazăstresul. Astfel, angajații care își fac timp regulat pentru relaxare și concedii au șanse mai mici să se confrunte cu burnout și premise mai bune pentru stimularea creativității și productivității. S-a observat că angajații reveniți din vacanțe sunt mult mai concentrați pe activitățile lor de zi cu zi, implicit și mult mai productivi.

Cardul Up Vacanță – Soluția pentru angajați mulțumiți și motivați  

Într-un context în care bunăstarea angajaților este din ce în ce mai importantă cardurile de vacanță sunt soluția optimă prin care angajatorii își pot arăta interesul față de relaxarea și buna dispoziție a fiecărui salariat, contribuind, în același timp, la refacerea capacității de muncă a întregii echipe. Cardul Up Vacanță este un instrument de plată modern, cu tehnologie contactless, pe care angajații îl pot folosi pentru a plăti toate tipurile de servicii turistice: de la cazare, masă sau transport la activități de agrement și tratamente balneare.

Mai mult, cu Up Vacanță, angajații au la dispoziție o rețea națională de unități și agenții de turism acreditate, peste 4.000 de locuri în care se pot bucura de timp liber în  toate regiunile turistice din România.

Avantajele cardului Up Vacanță pentru companii:

  • economisesc cu până la 37% din bugetul de prime de vacanță alocat pentru anul acesta;
  • nu plătesc contribuții patronale și salariale pentru prima acordată; cardurile de vacanță sunt astfel deductibile fiscal și sunt scutite de contribuții patronale și salariale în limita a 15.300 lei anual, pentru fiecare angajat cu contract individual de muncă.
  • alimentează cardurile rapid, oricând, direct din platforma dedicată: uponline.ro;
  • implementează rapid un sistem de recompensare, 100% deductibil fiscal la calculul impozitului pe profit.

Avantajele cardului Up Vacanță pentru angajați:

  • au acces la o rețea variată de unități de cazare și agenții de turism de pe întreg teritoriul României;
  • au la îndemână un instrument modern, ușor de folosit, ce nu necesită introducerea codului PIN pentru sume mai mici de 100 de lei sau dacă plata este făcută cu telefonul
  • primesc rapid sumele aferente primelor de vacanță pe card chiar în aceeași zi cu efectuarea plății de către angajator.
  • au acces gratuit la un configurator de vacanțe pentru a-și personaliza concediul conform preferințelor proprii și acces la Cataloage de Vacanțe tematice preconfigurate pentru perioade speciale, cum ar fi vara pe litoral, toamna, Crăciun, Revelion, cât și alte tematici.

Pentru companii mai este important de știut  că termenul de valabilitate pentru voucherele emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 se prelungește până la data de 30 iunie 2022.

Cardurile Up Vacanță sunt o modalitate facilă pentru companii de recompensare a angajaților. Aceasta are impact atât la nivelul personal al fiecărui angajat, cât și asupra energiei generale din fiecare companie.

Mai multe detalii, inclusiv o ofertă personalizată pot fi solicitate pe https://upromania.ro/companii/card-vacanta/.