“În cadrul companiei noastre avem o proporție mare de colegi valoroși, printre ei unii sunt alături de noi de mai bine de 10 ani. Ceea ce i-a ținut alături de noi sunt mediul de lucru, provocările zilnice și încrederea acordată. Au câștigat-o prin munca lor însă este foarte important să le fie recunoscută și susținută”, spune Cristina Popovici, HR Manager, Dormeo Home, în interviul acordat portalului GlobalHRManager.ro.
„Am încercat mereu să vedem care sunt punctele lor forte, să le punem în valoare și să le integrăm în alte proiecte care să le dea un bust de energie, să nu resimtă monotonia și să se dezvolte constant. Acolo unde a fost cazul, le-am oferit și alte roluri pentru a avea provocări noi și a putea să continue să se dezvolte în cadrul companiei. Mediul de lucru este cald, apreciativ, unit, ceea ce este foarte important pentru colegii noștri. Echilibrul între mediul profesional și cel personal este unul pe care îl susținem zilnic și are un impact pozitiv asupra întregii echipe”, explică interlocutoarea noastră.
„Fiecare manager este un bun observator al membrilor echipei”
În ceea ce privește monitorizarea stării de sănătate a angajaților, în special a sănătății psiho-emoționale, Cristina Popovici recunoaște că este un pilon important pentru activitatea companiei. De aceea, se dorește crearea unui mediu de lucru care să le ofere confort emoțional angajaților, astfel încât să se simtă în siguranță, să fie ascultați și încurajați să discute despre îngrijorările și temerile lor.
„Fiecare manager este un bun observator al membrilor echipei, astfel încât să poată recunoaște semnalele unei depresii, stresului și anxietății la timp. Oferim feedback periodic și recunoașterea meritelor, prin întâlniri regulate, reducând astfel stresul pe care îl pot avea în ceea ce privește contribuția lor la succesul companiei. Observăm și eficientizăm procesele și procedurile constant, pentru a oferi direcții clare de muncă și pentru a reduce anxietatea legată de faptul că angajatul nu știe exact ce are de făcut”.
Dormeo Home oferă ca beneficiu pentru angajați abonamentul medical, iar managerul departamentului de HR e convinsă că introducerea unei asigurări medicale private ar fi apreciată de către angajații oricărei companii. “Considerăm că angajatul ar avea acces nu doar la un sistem medical de prevenție, ci și la cel în cazul problemelor medicale care necesită spitalizare sau chirurgie, având în același timp libertatea de a alege furnizorul medical. Astfel, fiecare angajat poate analiza și alege dintr-o paletă mai largă de doctori și s-ar simți mai protejat și în siguranță”.
“În domeniul recrutării de personal, AI-ul este de un real folos”
Întrebată dacă echipa sa a integrat aplicații de Inteligență Artificială în procesele de resurse umane, partenera noastră de dialog spune că încă nu s-a ajuns aici, dar cu siguranță viitorul va aduce și acest pas necesar. “Este recunoscut faptul că inteligența artificială va avea rolul de a perfecționa abilitățile deținute de o ființă umană în diferite domenii. Astăzi, în domeniul recrutării de personal, AI-ul este de un real folos, fiind utilizat pentru a extrage informații si digitalizând astfel procesul de selecție a CV-ului, reducând timpul de selecție, eliminâ-nd prejudecățile și munca repetitivă. Astfel, resursa umană din cadrul echipei de HR poate fi folosită în alte proiecte, prin această combinație putând aduce mai multă valoare pentru colegi și companie”, conchide Cristina Popovici.