În contextul pandemiei de Covid-19, activitățile companiilor și ale angajaților s-au mutat cu rapiditate în regim de lucru remote. Munca de acasă sau de la distanță a devenit noul normal, astfel că firmele trebuie să se conformeze acestei noi reguli. O mare parte dintre operațiunile întreprinse de angajații companiilor se bazează încă pe contact direct, birocrație și prezență fizică la birou însă schimbarea nu face decât să simplifice aceste procese. Operațiunile precum semnarea documentelor, aprobările și întocmirea actelor importante vor deveni greu de gestionat dacă nu există flexibilitate și măsuri necesare. Iată câteva aspecte importante pentru a putea profita de regimul remote pe toate planurile:

Investește în tehnologia de viitor

Pandemia a împins de la spate nevoia de schimbare și modernizare a multor domenii și industrii. Companiile cu o viziune flexibilă s-au adaptat cel mai ușor la noile cerințe impuse de situația fără precedent din întreaga lume. De asemenea, tehnologia pe care o ai la dispoziție îți oferă posibilitatea să ușurezi munca angajaților care lucrează de la distanță. Platformele care funcționează după tehnologia cloud sunt doar câteva dintre soluțiile pe care profesioniștii le au la îndemână pentru a oferi acces la toate documentele și programele companiei.

Oferă flexibilitate colectivului

Angajații au nevoie de cât mai multă încurajare în procesul de muncă de la distanță, în special în perioadele marcate de nesiguranță sanitară. Flexibilitatea pe care o poți oferi angajaților are rolul de a ridica moralul și de a-i ajuta să înțeleagă că dispun de autonomie în procesele operaționale ale companiei la care lucrează. Un bun exemplu este stabilit de manageri și șefii de echipă, care pot pune bazele unei relaționări sănătoase chiar și în regim remote. Aceștia pot și să stabilească un set de valori și un sistem care susține activitatea la cel mai înalt nivel. Valorile companiei nu se schimbă dacă modul de lucru este unul neconvențional sau nou, așa că o mutare cât mai rapidă în în regim electronic a operațiunilor va încuraja angajații să îmbrățișeze mai ușor noile circumstanțe.

Mai multe detalii, pe: www.wall-street.ro