Compania ELMAS, în parteneriat cu Camera de Comert și Industrie Brașov și Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Inginerie Mecanică, este implicată activ în cadrul proiectului „Cariera de Succes în Științele Inginerești”, co-finanțat din Fondul Social European prin “Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.

Până în prezent în cadrul companiei s-au derulat stagii de practică pentru un numar de 8 studenți în perioada mai-iunie 2021 și respectiv 18 studenți în perioada octombrie-noiembrie, în cadrul departamentelor Pregătirea Fabricației, Producție, Proiectare, Montaj/service macarale industriale și Asigurarea Calității/Laborator.

„Programul este un real succes, studenții au avut ocazia să conștientizeze faptul că suntem o companie și un angajator privat românesc serios, care este ancorat la tehnologie de ultimă generație, fiind implicat activ în viața comunității”, arată un comunicat al companiei brașovene.

După derularea primul stagiu de practică, șase studenți au dorit să fie parte din colectivul ELMAS și sunt astăzi angajați cu contracte de muncă pe durată nedeterminată în cadrul companiei. „Rezultate similare sperăm să cuantificăm și în urma celui de-al doilea stagiu de practică, recent finalizat”, mai arată compania. Astfel, numărul angajaților ELMAS a ajuns la 410 persoane.

Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat, și-a programat pentru acest an un buget de investiții de patru milioane de euro, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, s-a văzut nevoită să oprească toate investițiile semnificative. „Anul trecut am finalizat lucrările de amenajare la Centrul de Dezvoltare și Inovare ELMAS, prevăzute în investiția de aproximativ 900.000 de euro demarată în 2019”, spun reprezentanții companiei.

De altfel, anul trecut, în plină pandemie, compania brașoveană a lansat produse noi în domeniul ascensoarelor cu modul de decontaminare UVECO și casete de comandă touchless și a investit, în același timp, în digitalizarea activității de service și montaj. Totodată, compania a livrat primele sale macarale industriale de 150 și 360 de tone, dar a și câștigat, pentru al treilea an consecutiv, trofeul „Project of the Year” – Elevator World, cu platforma pentru persoane „Pasărea Măiastră”, la categoria “Lifturi speciale”.

Compania Elmas Braşov a fost înfiinţată în 1990 cu capital 100% autohton, acti­vitatea principală fiind fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulat. Sediul central al companiei este în Braşov, spa­ţiile de producţie, depozitare, service şi cel administrativ desfăşurându-se pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi.