Salariul unui angajat care lucrează pe poziţia de operator într-un call center ajunge, în medie, la 2.398 de lei net lunar, arată datele extrase din platforma Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.
„Companiile de tip call center atrag, în special, tineri aflaţi pe băncile facultăţilor. Totuşi, în aceste organizaţii există şi o rată a fluctuaţiei extrem de mare, având în vedere că, de multe ori, pentru un tânăr fără experienţă, un astfel de job este doar o rampă de lansare pe piaţa muncii. Salariile în astfel de companii depind de limba străină pe care o cunosc candidaţii. Spre exemplu, pentru cei care cunosc limbi străine rare, precum olandeza, daneza sau chineza, salariile se pot dubla sau chiar tripla“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs România.
Cel mai mare nivel al salariului mediu pentru această funcţie este în Timişoara, cu o medie de 2.800 de lei net lunar, iar cel mai mic salariu pentru un angajat de pe această poziţie este în Piatra Neamţ, cu o medie de 1.600 de lei net lunar, arată datele Salario, unde peste 268.300 de specialişti şi-au introdus salariile până la această dată.
În acest moment, pe platforma de recrutare eJobs România, sunt disponibile 38.219 de locuri de muncă, dintre care 6.462 sunt pentru poziţia de operator call center.
Sectorul de contact centers, cu codul CAEN 8220, contribuie cu 480 milioane euro la sectorul serviciilor de business, onform unui studiu realizat de Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL) în colaborare cu PwC România.
Industria serviciilor de afaceri a contribuit în 2020 cu 5,4% la realizarea Produsului Intern Brut (PIB) al României, clasându-se pe locul al cincilea, după dezvoltare imobiliară (7,7%), construcţii (6,1%), administraţie publică (5,5%) şi retail (5,3%), conform studiului citat.