Automobilul de serviciu este un instrument vital pentru companiile care își desfășoară activitatea pe teren. Totodată, automobilul de serviciu este văzut și ca un beneficiu inclus în pachetul de angajare al unor oameni cheie pentru companie. Și, pentru ca automobilul să fie văzut ca un beneficiu, el trebuie să se alinieze celor mai noi tendințe din domeniu.

Mai exact, percepția beneficiului depinde constant de ambientul pe care angajatul îl regăsește la interior. Și, bineînțeles, de pachetul tehnologic care îi asigură o conectivitate constantă celui aflat la volan. Atât în timpul orelor de program, cât și în afara lor.

Mai mult, Nissan își condimentează interioarele cu tehnologie de ultimă generație, bazată nu doar pe ecrane generoase, ci și pe funcționalitate. Prima dovadă în acest sens este faptul că ergonomia climatizării a fost păstrată separat de ecranele sistemului multimedia. Pentru că o operare intuitivă are nevoie de butoane sau de zone tactile separate, Nissan X-Trail și Nissan Ariya aplică această filosofie foarte bine.

Apoi, pentru a ușura accesul șoferului la informații, Nissan a acordat o mare atenție sistemului Head-Up Display. Acesta proiectează pe parbriz, la baza acestuia, pe o suprafață uriașă, de 10,8 inch, informații utile, care au legătură cu navigația, viteza de rulare sau semnele de circulație. Totul este color și are o acuratețe deosebită.

Aceeași idee de funcționalitate a fost aplicată și ecranului din spatele volanului. Are o dimensiune de 12,3 inch și poate fi operat foarte ușor, cu ajutorul butoanelor de pe volan. Este printre cele mai facile și intuitive sisteme din segment. Nu în ultimul rând, în centrul planșei de bord, există un alt ecran de 12,3 inch, care deservește sistemul multimedia. Acesta are un meniu bine structurat, care poate fi personalizat ușor prin adăugarea de noi ferestre sau scurtături, cum ar fi vremea în timp real sau asistentul vocal Alexa. Acesta din urmă poate recunoaște o mulțime de comenzi vocale.

Pachetul de opțiuni este desăvârșit cu dotări esențiale, cum ar fi climatizarea pe trei zone (și pentru pasagerii spate), volanul și scaunele încălzite, conexiunea Apple CarPlay și Android Auto și navigația cu informații din trafic.