Odată cu apropierea sezonului sărbătorilor de iarnă, cu toții abia așteptăm să ne bucurăm de o perioadă liberă de la serviciu. Cu toate acestea, conform unui sondaj recent, nivelul de stres crește cu 38% în timpul sărbătorilor. Iată cum puteți folosi locurile de muncă pentru ca angajații dvs. să se simtă cu adevărat mai bine.

  1. Recunoașteți importanța sănătății mintale și evitați epuizarea angajaților

Sper că am ajuns cu toții să recunoaștem cât de important este să avem discuții și să luăm măsuri în ceea ce privește sănătatea mintală și epuizarea angajaților. Faceți un exerițiu de gândire și realizați că acești doi ani au fost unii foarte lungi și care și-au pus amprenta asupra noastră. Mai mult de patru din 10 angajați (44%) spun că sunt mai epuizați la locul de muncă astăzi, comparativ cu un an în urmă. Echipa de conducere și managerii ar trebui să apeleze la experți în sănătate pentru a purta aceste discuții și pentru a oferi sfaturi.

Semne și simptome ale epuizării angajaților:

  • Oboseală
  • Creșterea erorilor
  • Eficiență și energie reduse
  • Niveluri scăzute de motivație
  • Lucru mai mult cu mai puține realizări.

Cum îi ajută organizația și echipa pe angajații care sunt epuizați? Aveți deja un plan în vigoare pentru abordarea bunăstării la locul de muncă sau există loc de îmbunătățire? Sezonul sărbătorilor poate aduce mult mai mult stres asupra sănătății mintale și asupra capacității angajaților. Asigurați-vă că includeți un dialog deschis și oferiți oportunități pentru angajați de a-și exprima modul în care se simt și orice schimbări pe care și-ar dori să le implementați.

  1. Fiți realiști în ceea ce privește disponibilitatea și rezultatele angajaților

Anul se termină dar încă pot exista o mulțime de deadline-uri și de lucruri de terminat.  Conștientizați faptul că munca care trebuie făcută este într-o cantitate foarte mare, iar capacitatea fiecărui membru al echipei nu este nelimitată. Focusați-vă și pe alte lucruri decât întâlnirile pe Zoom și proiecte; va contribui în mare măsură la promovarea bunăstării generale la locul de muncă. De asemenea, companiile ar trebui să acorde timpul necesar angajaților pentru a-și reîncarca bateriile cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Productivitatea în acest timp poate fi dificilă deoareece angajații au o lista foarte lungă în ceea ce privește lucrurile ce trebuie să le facă în afara muncii. Așteptați-vă să scadă productivitatea, mai ales în jurul lunii decembrie. Mai mult de două treimi dintre lucrători au recunoscut că au fost mai puțin productivi pe tot parcursul lunii decembrie, aproape jumătate spunând că au lucrat cu 10-20% mai puțin.  Permiteți echipei dvs. să-și ia timpul de care are nevoie pentru a reflecta și a se reîncărca.

  1. Arată-ți recunoștința față de angajații tăi și pentru comunitate

Creșterea angajamentului celor care lucrează în firmă poate fi o sarcină grea. Aplicarea unui cadru de recunoaștere și recunoștință ar putea fi scânteia de care echipa ta are nevoie cu disperare. Căutați moduri și locuri în care echipele dvs. interacționează zilnic, apoi gândiți-vă cum ar trebui să gestionați feedback-ul pentru a aplica măsuri în ceea ce privește recunoștința echipei, care va fi primită cu multă plăcere.

Echipa ta are un proiect anual de voluntariat în perioada sărbătorilor de iarnă? Există un comitet de donații în cadrul companiei dumneavoastră care identifică oportunități de a putea face persoane fericite? Acestea sunt câteva moduri prin care companiile caută să rămână implicate în comunitățile locale și să schimbe ceva. În perioada sărbătorilor, angajații sunt încântați de modalitățile de a dărui  cauzelor și organizațiilor cu sprijinul companiei lor.

Sursa: https://www.humanresourcestoday.com/?open-article-id=20583350&article-title=3-workplace-wellness-tips-for-the-holidays&blog-domain=bonus.ly&blog-title=bonusly