Pentru managementul Safesteel, companie cu experiență de peste un deceniu în domeniul construcțiilor civile și industriale, una dintre cele mai mari provocări aduse de cei 2 ani de pandemie a reprezentat-o protejarea locurilor de muncă și a angajaților. “Pandemia ne-a unit și acum suntem mai puternici. Pentru noi ca și companie, cei mai importanți sunt oamenii, ei dau valoare realizărilor și proiectelor noastre”, spune Brîndușa Sasu, Manager Resurse Umane Safesteel, într-un interviu pentru platforma specializată GlobalHRManager.ro

În ceea ce privește schimbările intervenite în acești doi ani în modul de recrutare al noilor angajați, Brîndușa Sasu explică: Luptăm să găsim omul potrivit la locul potrivit, punem accent pe ceea ce își dorește candidatul, ne asigurăm că rolul i se potrivește și se aliniază cu dorințele acestuia de creștre și dezvoltare profesională, chiar cu asumarea riscului de a-l pierde. Interviul nostru este personalizat cu focus pe candidat. Ne dorim să îmbinăm cât mai bine prioritățile din viața  profesională cu cea personală, considerăm acest echilibru foarte important pentru companie și candidat”.

Managerul de Resurse Umane al companiei Safesteel recunoaște că modificările legislative ale ultimei perioade au solicitat foarte mult echipa pe care o conduce, dar în același timp i-a permis să învețe multe lucruri noi. “Am învățat să facem față cu brio provocărilor, să găsim soluțiile cele mai bune pentru oameni și companie. Suntem o echipă frumoasă, cu oameni pregătiți să înfrunte cu mintea deschisă tot ce este nou, adaptabili și dispuși să învățam din greșeli, provocările le transformăm în oportunități, astfel ne atingem mereu obiectivele”.

O altă provocare permanentă a acestei perioade o constituie identificare celor mai eficiente soluții pentru păstrarea în companie a angajaților valoroși. Oamenii dau valoare companiei și proiectelor Safesteel, drept urmare suntem alături de ei, îi susținem necondiționat, începând cu programul de inducație personalizat prin care le asigurăm o integrare ușoară în echipă, până la înscrierea acestora la diverse cursuri de formare profesională, care îi ajută să învețe mereu lucruri noi, să evolueze, să crească și să devină cea mai bună versiune a lor. Cel mai important lucru pe care îl construim în cadrul companiei Safesteel este încrederea”, conchide Brîndușa Sasu.