După munca remote, sistemul de lucru hibrid a devenit parte din viața a tot mai multe organizații, fie că vorbim despre cele de la nivel local sau global. Deși inițial, angajatorii au purtat mai multe discuții despre o reîntoarcere la birou, această revenire a rămas, pentru multe companii, doar pe hârtie. Cum îi va prinde valul 4 al pandemiei pe angajați și pe manageri? Cu siguranță nu la birou. Sau nu în totalitate.

„Nimeni nu mai răspunde cu 100% la birou. Cred că numai gândul că zi de zi trebuie să faci prezență fizică devine stresant. E mai util până la urmă să îi lași un grad de libertate angajatului și atunci vei vedea că el va fi în biroul fizic mai mult de o zi sau două pe săptămână, dar trebuie să vină de la el. Cred că aici este schimbarea de mentalitate: să nu mai îngrădim”, a declarat Mihaela Feodorof, Executive Coach and Business Consultant Performanceway şi Owner Yourway Group.

Schimbările de mentalitate, vin, în mod evident, mai întâi de la lideri. Pentru cei mai mulți, trenul schimbării a venit și s-au îmbarcat, fie că au vrut, fie că nu. Liderii care au profitat de acest timp sau care nu s-au speriat atât de mult încât să blocheze proiectele s-au schimbat mult. Pe lângă procesul per se, au existat numeroși alți factori care au invitat către o reașezare, către o introspecție, ceea ce va face ca acum, în valul 4 să-și schimbe modul în care gestionează situațiile de risc.

Citește mai mult: wall-street.ro