Încă o firmă braşoveană, din domeniul serviciilor energetice, s-a alăturat programului Generaţia Tech, implementat de Digital Nation, alături de Agenţia Metropolitană şi Primăria Braşov, oferind alte 100 de burse pentru elevi şi studenţi din municipiu.

„Ne bucurăm să ne alăturăm acestui program care investeşte în educaţia tinerilor şi adulţilor dornici să se formeze şi să se integreze în forţa de muncă locală. Digitalizarea este un element esenţial în dezvoltarea unei comunităţi vizionare care înţelege importanţa adaptabilităţii la schimbare. Am răspuns pozitiv invitaţiei primăriei de a ne alătura în acest program şi suntem optimişti de rezultatele concrete pe care acest parteneriat public-privat le va aduce Braşovului pe termen mediu şi lung”, a declarat Simina Costan, reprezentant al companiei Bepco, principalul producător de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire din oraş.

Reprezentanţii Companiei vor participarea alături de cursanţi în cadrul evenimentelor desfăşurate în Hubul Generaţia Tech Braşov şi se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului, în urma cărora participanţii vor beneficia de workshop-uri de formare a competenţelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu şi integrarea pe piaţa muncii, implicarea tinerilor în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar şi ulterior, prin oferirea de interviuri şi oportunităţi de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor în vederea angajării şi susţinerea evoluţiei absolvenţilor angajaţi.

După lansarea, în premieră la Braşov, a programului în luna iunie, alte două companii – Pentalog şi Siemens au dat curs invitaţiei Primăriei Braşov, alăturându-se programului, cu câte 100 şi respectiv 50 de burse, care se vor adăuga la cele 100 oferite iniţial.

Cei care doresc să aplice la burse trebuie să aibă domiciliul în Braşov, să aibă cunoştinţe minime de limba engleză şi să aplice online până pe 12 septembrie la adresa www.generatiatech.ro/Brasov.

Programul Generaţia Tech 2021 va fi implementat la Braşov începând cu luna septembrie a acestui an, iar participanţii au acces la cursuri de formare destinate atât pentru începători, cât şi de nivel mediu spre avansat, în specializări variate precum Digital Skills (instrumente digitale, documente electronice, vânzări online); Dezvoltare Web nivel începător (bazele tehnologiilor web şi crearea de website-uri simple); Dezvoltare Web – nivel intermediar – crearea de website-uri complexe, cu baze de date şi limbaje de programare PHP şi JavaScript): Digital Marketing – bazele marketingului digital, creare de campanii online de promovare, noţiuni de SEO şi tehnici de online marketing); Full Stack Javascript – Crearea de aplicaţii web complexe in back end şi front end JS; Java – Crearea de aplicaţii web complexe, metodologii de dezvoltare a aplicaţiilor Java. AGERPRES