Profi a demarat programul Starea de bine începe cu tine, prin care își ajută angajații să treacă mai ușor peste temerile, stresul, neînțelegerile sau problemele de comunicare generate de munca pe timpul amenințării Covid-19.

“De mai bine de un an, suntem în situația de a ne adapta permanent la condiții de lucru și de viață dificile, neîntâlnite până acum, condiții ce diferă de multe ori chiar și de la o zi la alta,” a declarat Diana Stoica, Director de Resurse Umane Profi. “Schimbarea și teama pentru propria viață sunt printre cei mai puternici factori de stres și anxietate, iar cum pandemia de Covid-19 ne afectează pe toți, efectele ei asupra sănătății emoționale nu trebuie neglijate.”

Proiectul Starea de bine începe cu tine pune exclusiv la dispoziția angajaților Profi, gratuit și confidențial, o linie telefonică prin intermediul căreia aceștia sunt susținuți să își găsească un cât mai bun echilibru emoțional, să realizeze dezvoltare personală, să relaționeze mai bine și să-și gestioneze mai ușor stresul. Aceasta este accesibilă pentru toți angajații rețelei Profi din magazine, depozite și sedii.

“Primul pas este să conștientizăm și să aceptăm că suntem afectați de stres sau că avem stări de axietate, de aceea am creat un chestionar de autoevaluare pe care l-am distribuit în interiorul companiei, urmând ca pe baza lui să putem ajuta angajații cu sfaturi și recomandări pentru ca aceștia să treacă mai ușor peste provocările zilnice” afirmă Oana Tache, psiholog atestat și specializat în consiliere-suport și tehnici “self-help” pentru gestionarea provocărilor emoționale. Alături de ea, la succesul proiectului contribuie și psihologul Daniel Valentin Stoica.