Starea de bine și sănătatea psiho-emoțională sunt deosebit de importante, iar acest lucru este recunoscut și acceptat în Carmistin, la toate nivelurile companiei. De altfel, avem în echipă atât un phiholog, cât și un coach, pentru a da permanent colegilor noștri posibilitatea să apeleze la ei, la nevoie, fie pentru viața personală, fie pentru cea profesională”, spune Paula Baicu, Human Resources Strategic Partner, Carmistin International, în interviul acordat portalului GlobalHRManager.ro.

Ea explică faptul că, în fiecare an, compania Carmistin realizează un studiu ce are ca obiectiv diagnoza stresului ocupațional și, implicit, a stării de sănătate psihoemoțională și satisfacție profesională, pentru a afla unde este  nevoie de mai multă atenție sau de ameliorare. Nu este un secret că problemele care ne frământă ne pot afecta, odată cu starea de bine, atenția și productivitatea la locul de muncă”.

Întrebată cum răspunde provocării permanente de a reuși să rețină în companie angajații valoroși, Paula Baicu spune că lucrează într-o companie cu o dezvoltare accelerată, foarte dinamică și prin urmare există numeroase posibilități de dezvoltare profesională și progres în carieră.

„Mediul de lucru este de tip antreprenorial, motiv pentru care cel mai bine se adaptează persoanele care caută libertatea de mișcare și au curajul să propună și să susțină idei noi, dar, mai ales, să își asume responsabilitatea implementării acestor idei. Schimbarea nu este niciodată ușoară, dar este inevitabilă”, subliniază interlocutoarea noastră.

În ceea ce privește noile măsuri fiscale, intrate în vigoare în acest an,  Paula Baicu recunoaște că, la fel ca orice modificare legislativă, pun presiune pe departamentul de resurse umane prin chiar modificările ce urmează să fie implementate într-un timp foarte scurt. „Carmistin este, din fericire, un grup puternic, cu o situație financiară solidă, lucru care i-a permis să acopere taxarea suplimentară, astfel încât angajații să nu fie afectați”.

La final, am întrebat-o care sunt principalele provocări pentru 2024, din punct de vedere al departamentului de resurse umane.

„Unul dintre obiective este obținerea certificării Best Place to Work, pentru care vom aplica spre finalului anului, ceea ce înseamnă că vom actualiza procedurile și vom formaliza practicile existente. Best Place to Work analizează un set de 16 aspecte de HR și ne dorim un scor bun pentru toate. Recrutarea de personal de calitate este un proces tot mai dificil de realizat, iar o astfel de certificare ne poate facilita o plasare cât mai bună și corectă în topul angajatorilor”, a concluzionat Paula Baicu.